Verhoog de kans op succes of krijg grip op uw innovatieproces

ERAC Innovation zorgt voor een hoger slagingspercentage van uw idee. We hebben ons gespecialiseerd in het begeleiden van complete innovatietrajecten, van financiering tot het samenbrengen van de juiste partners en de implementatie van het innovatieproject.

Wij zijn Growth Engineers.

Energietransitie, landbouw & voedsel, Smart Industry, digitale veiligheid en mobiliteit zijn actuele thema's waarin wij actief zijn.

Wist je dat ...

Van de honderd ideeën zijn er gemiddeld slechts vijf die echt outperformen. De projecten die ERAC Innovation heeft begeleid, bewijzen dat het beter kan. Het gaat daarbij niet alleen om de financiering, maar ook om een excellente business case en een goed plan van aanpak. Dit resulteert in een kortere time-to-market.

Hoe we dit doen? Door een risico-inventarisatie te maken van het project, een tactische roadmap op te stellen en gedegen projectmanagement in te richten. Wij gaan niet op uw stoel zitten maar bouwen een hefboom voor innovatieve groei van bedrijven. Bovendien is een van onze doelstellingen de kosten voor innovatie te beperken. 

Met onze kennis van projectmanagement, -financiering en publiek/private samenwerking kunnen onze relaties beter en sneller tot concrete resultaten komen met een besparing tot 50% op individuele projecten. 

Onze diensten en producten richten zich op de verschillende bedrijfskundige aspecten van innovatieprojecten; strategische (publieke) inbedding, doelen/resultaten, consortiummanagement, business model design, financieel, governance, business case, risicomanagement & financiering.
 

    Schema van Publiek-Private Samenwerking

    ERAC heeft al 25 jaar ervaring in ontwikkeling door samenwerking. Hoewel iedere business case uniek is, zijn er ook belangrijke overeenkomsten. Zo brengt innoveren vaak hoge kosten met zich mee tegen hoge onzekerheid, waardoor financiering een groot punt is. Samen innoveren vergroot de kans van slagen. Daarbij zijn projectleiderschap, onderbouwing van de business case, planmatige uitvoering, een gezamenlijke visie, de verankering van afspraken en een open communicatie van groot belang. ERAC Innovation heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van dit type business cases en gaat samen met u na welke onderdelen van uw samenwerkingsproject meer aandacht nodig hebben voor een hogere slagingskans.

    Wij beschikken over tientallen referentieprojecten uit verschillende branches, sectoren, en thema’s voor top 500-bedrijven en future top 500-bedrijven.

    Bekijk enkele van onze referentieprojecten