Digitale veiligheid

Digitalisering maakt kwetsbaar. Bijna dagelijks wordt men geconfronteerd met de schaduwzijde van ons hang naar digitale verbondenheid; datalekken, storingen, fake-news, hackers, privacy-schendingen en cyber terrorisme. Nederland is ook in dat opzicht geen eiland. Onze infrastructuur hoort bij de wereldtop, vele toonaangevende bedrijven kiezen daarom  voor een Europese vestiging in ons land. Maar wat ons dierbaar is zullen we moeten beschermen.  

Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken nauw samen in het ontwikkelen van nieuwe technologieën die deze bescherming moeten bieden. Maar het tempo waarin de digitalisering plaatsvindt, gecombineerd met de vaak lage prioriteit die digitale veiligheid krijgt, maakt deze inspanningen bijna ondoenlijk. Bedrijven generen met hun online businessmodellen exponentieel meer data dan voorheen. Met de komst van nieuwe wetgeving zoals AVG/GDPR zullen organisaties echter gedwongen worden serieuzer te kijken naar de kwetsbaarheden in hun digitale omgeving. Ook consumenten zullen in de toekomst meer investeren in de beveiliging van hun eigen data. Dit creëert kansen voor bedrijven die hierop in willen spelen.        

In meerdere uiteenlopende projecten werken wij aan digitale veiligheid. Met een juiste strategie, aanpak en financiering verlagen wij het risico van digitale innovatieprojecten en verhogen wij het uiteindelijke rendement. Meer weten? Neem contact op met Jasper Munier

Meer weten?

Vraag vandaag nog een vrijblijvende intake aan voor innoveren op basis van samenwerking.