Landbouw en voedsel

De productie van ons voedsel heeft een enorme impact op de economie, de maatschappij en het milieu. Maar liefst 10% van de wereldwijde consumentenbestedingen gaat op aan voedsel, 40% van alle banen zijn gerelateerd aan voedsel en 30% van de uitstoot van broeikasgassen is voor rekening van de agrifood-industrie.

En hoewel we in het Westen met innovaties van de afgelopen 50 jaar een voedseloverschot hebben gecreëerd zijn er in andere delen van de wereld nog steeds schrijnende tekorten. Op basis van de huidige trends neemt eind 2050 de caloriebehoeften  met 70% toe, de behoeften aan gewassen verdubbelt zelfs. Combineer dit met het energievraagstuk waar biomassa zoals mais wordt gebruikt voor de productie van warmte en elektriciteit en de druk op het systeem neemt alleen maar toe.

Innovatie gericht op het vergroten van de opbrengst per hectare met aanzienlijk minder middelen en een lagere footprint is dan ook topprioriteit. De agrifood industrie biedt daarom grote kansen voor bedrijven zoals OEM’ers, veredelaars, datascience startups, verwerkingsbedrijven en energieleveranciers. 

Meer weten?
Streeft u groei na in de landbouw en voedsel sector, maar weet u nog niet op basis van welke strategie? Of heeft u ideeën maar zoekt u nog een bewezen aanpak om naar de markt te gaan? Neem dan contact op met een van onze Agrifood experts.  

Showcase

Meer weten?

Vraag vandaag nog een vrijblijvende intake aan voor innoveren op basis van samenwerking.