Mobiliteit

Met een economische groei van 2,4% en het laagste werkloosheidscijfer sinds 2002 draait BV Nederland op volle toeren. Deze mooie cijfers zorgen echter ook voor het dichtslibben van het land. Niet alleen op de snelwegen maar juist ook in en om de steden, in het openbaar vervoer en zelfs op fietspaden is congestie een steeds grotere uitdaging aan het worden. Simpelweg meer asfalt is in veel gevallen niet de beste oplossing. Slimme innovatie gericht op de reiziger daarentegen wel.

De mobiliteitsuitdaging van de toekomst draait niet zozeer om schonere voertuigen maar om minder kilometers. Het straatbeeld van slierten pakket- en bezorgdiensten kan vele malen efficiënter en daarmee goedkoper met vrachtbundeling, data sharing en automatisering. Gerobotiseerde pickup-points kunnen in de toekomst de bestaande busjes vervangen doordat zij in contact staan met de ontvanger. Zelfrijdende auto’s zullen met behulp van ‘platoning’ optimale routes en rijtijden bepalen zonder tussenkomst van de bestuurder. Het zijn een paar voorbeelden waar toonaangevende bedrijven samen met kennisinstellingen aan werken.         

In meerdere uiteenlopende projecten werkt ERAC innovation aan mobiliteit. Met een juiste strategie, aanpak en financiering verlagen wij het risico van mobiliteitsprojecten en verhogen wij het uiteindelijke rendement.

Streeft u groei na in de moiliteitssector maar weet u nog niet op basis van welke strategie? Of heeft u ideeën maar zoekt u nog een bewezen aanpak om naar de markt te gaan? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Meer weten?

Vraag vandaag nog een vrijblijvende intake aan voor innoveren op basis van samenwerking.