Smart Industry

De vierde industriële revolutie biedt veel kansen voor de Nederlandse maakindustrie en haar toeleveranciers. Door verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties (het ‘internet of things’) ontstaan nieuwe manieren van produceren, nieuwe businessmodellen en nieuwe sectoren. Maar hoe gaat u mee in deze mondiale race? Investeringen in innovatie zijn in deze tak van sport veelal kapitaalintensief en onzeker.

De Nederlandse maakindustrie blinkt uit in vakmanschap maar blijkt terughoudend als het gaat om het implementeren van ontwikkelingen op het gebied van Smart Industry / Industrie 4.0. En juist in deze sector is internationale concurrentie dichterbij dan ooit. Azië neemt een koppositie in als het gaat om de toepassingen van nieuwe digitaliseringsmogelijkheden. Om de concurrentiestrijd aan te gaan ontkomen Nederlandse bedrijven er niet aan samen te werken en op te trekken met kennisinstellingen zoals de TU Eindhoven en TU Delft. Maar ook het nieuwe Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch beschikt over unieke kennis rondom dit thema.

Bovendien kunnen bedrijven profiteren van de 32 fieldlabs, die in Nederland zijn opgezet en waar ze kennis en ervaring opdoen met (de implementatie van) Smart Industry toepassingen. ERAC staat aan de basis van meerdere van deze fieldlabs. Meer hierover leest u in onze speciale Smart Industry publicatie.

Meer weten?
Streeft u groei na met Smart Industry maar weet u nog niet op basis van welke strategie? Of heeft u ideeën maar zoekt u nog een bewezen aanpak om naar de markt te gaan? Neemt u dan contact op met een van onze Smart Industry experts.

Showcases

Meer weten?

Vraag vandaag nog een vrijblijvende intake aan voor innoveren op basis van samenwerking.